Katsaus kaivosalaan -infograafi kokoaa kaivosalan avainluvut yhteen

Teksti: Jukka-Pekka Pöyliö & Heino Vasara, Lapin ELY-keskus

Katsaus kaivosalaan -infograafista löytyvät muun muassa kaivosteollisuuden avainluvut, kartat, SWOT-analyysi sekä vireillä olevien hankkeiden tilannekuvat. Se palvelee yhtä lailla kaivosalan ammattilaisia, päättäjiä, mediaa kuin aiheesta kiinnostuneita kansalaisiakin. Infograafin tietoja päivitetään vuosittain.

Infograafi toimii erilaisissa mobiililaitteissa, ja sen kartoissa, taulukoissa ja kuvioissa on panostettu vuorovaikutteisuuteen – monet niistä reagoivat hiiren tai sormen kosketukseen tuoden lisätietoa. Infograafi on saatavilla suomen- ja englanninkielisenä.

Infograafin toteutti Lapin ELY-keskuksen J-P Pöyliö ja sisällöstä vastasivat GTK:n Minerals Intelligence MI –ryhmä yhdessä Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) ja työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kaivosviranomaisten kanssa. TEM:n kaivosalan toimialapäällikkö Heino Vasara esitteli sen kesäkuussa Vuokatissa.

Infograafia on jaettu ahkerasti eri sosiaalisen median verkostoissa, ja se on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisesti.

Heino Vasara nostaa infograafista esiin seuraavat asiat:

Kaivosmaana Suomi ja Eurooppa ovat pieniä, eikä Suomen kaivosvolyymi kasva lähivuosina muuten kuin olemassa olevien kaivosten laajentuessa. Uusia hankkeita on vireillä, mutta niiden varsinainen kaivostoiminta ei ole vielä lähellä operatiivista vaihetta.

Kaivosteollisuuden arvoketjussa Suomi on vahva tekijä laitevalmistuksessa ja jalostuksessa. Tulevaisuuden akkuklusterin kehittyessä nähdään suomalainen maaperä ja toimintaympäristö hyvänä.

Infograafi löytyy suomeksi osoitteesta: https://infogram.com/katsaus-kaivosalaan-1h0r6rg8prrl2ek?live

Ja englanniksi: https://infogram.com/overview-mining-industry-in-finland-1h7j4djvg0g94nr?live

Kysy tai kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös